
Onze missie
Het hoeft van ons niet groot, maar we doen stiekem best grote
dingen. We maken de lekkerste taartjes. Zonder melk. Zonder
gluten. Vol met pure, plantaardige ingrediënten die allemaal
voortkomen uit een zuivere keten. Elk ingrediënt wordt met precisie geselecteerd, voor een pure smaakbeleving, duurzame impact én eerlijke waardering voor de herkomst. De boer die onze chocolade
maakt? Die kennen we. De boer die onze koffie verzorgt? Die
kennen we ook.

Rose & Vanilla
Cacao
Onze cacao maakt écht impact. Boeren verdienen meer dan een leefbaar inkomen en werken duurzaam: 65% past agroforestry toe, wat goed is voor de biodiversiteit. Elke reep compenseert CO₂ – gemiddeld wel 107 gram. De producent helpt lokaal met een eigen fabriek, heeft 1500 hectare hersteld én werkt samen met de inheemse Awajún-gemeenschap in Peru. Eerlijke chocolade, van bron tot reep.

Rose & Vanilla
Wortelboer
Voor onze taarten gebruiken we biologische wortels uit Nederland, geteeld in de Noordoostpolder. De wortels groeien op een gezonde bodem, met respect voor de natuur – alles volgens de strenge eisen voor biologische certificering. Alle ingrediënten die beschikbaar zijn in Nederland, selecteren we op deze manier.

Rose & Vanilla
Appelboer
Knapperige appels van eigen bodem, met liefde en zorg geteeld. Duurzaam, lokaal en vol van smaak, recht uit de Flevopolder. We vinden het belangrijk om dichtbij huis in te kopen en zo lokale boeren te steunen, zodat we samen bijdragen aan een gezonde en eerlijke voedselketen.
Milieu Impact
Bij Rose & Vanilla geloven we dat genieten en goed doen hand in hand gaan. Daarom kiezen we bewust voor plantaardige ingrediënten van biologische oorsprong, ondersteunen we de eiwittransitie en bakken we zo duurzaam mogelijk. Minder CO₂, meer toekomst.
Als trotse ambassadeur van ‘Biodiversiteit op je bord’ zetten we ons in voor eerlijke ingrediënten én een rijkere aarde.
Zo dragen we – taartje voor taartje – bij aan een wereld waar iedereen van kan blijven genieten.
-
Clean Label
Wij geloven dat écht genieten voor iedereen mogelijk moet zijn.
Onze patisserie is glutenvrij, melkvrij, kleurstofvrij, sojavrij, palmolievrij en vrij van geraffineerde suikers. Vegan, biologisch en waar het kan ook notenvrij.We werken met herkenbare, natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen zoals kleurstoffen.
We kiezen zo bewust voor kwaliteit, niet alleen voor jou, maar ook voor de planeet.
-
Sociale Impact
Bij Rose & Vanilla zeggen we het niet zomaar: wij zijn de patisserie voor iedereen. Want achter elk taartje schuilt meer dan smaak – er zit een missie in elke hap.
We maken patisserie toegankelijk. Voor mensen met allergieën, intoleranties of een plantaardige leefstijl. Maar ook in wie we betrekken: we bieden een plek waar talent de ruimte krijgt, in een veilige en warme omgeving.
Bij ons draait het om meer dan bakken. We brengen mensen samen, verlagen drempels en bouwen aan een plek waar iedereen kan meedoen.
